Curs teoricopràctic d'arqueologia Ibèrica 2023

Excavació al jaciment arqueològic de l'oppidum de Gebut

Descarregar Pdf
GB2023_cartell
Cartell excavacions 2023

En el marc del projecte quadriennal 2022-2026, que subvenciona l'OSIC: Habitar la plana. Assentaments i explotació de la vall inferior del Segre (III-I mil·lenni) i amb el suport de la Universitat de Lleida i de l'Ajuntament de Soses, s'organitza un nou curs teoricopràctic d'arqueologia, del 3 al 21 de juliol, l'objectiu del qual és introduir els participants en el conjunt de tasques que comporta la recerca arqueològica sobre el terreny.

La participació implica l’excavació pràctica i la formació en el conjunt de tasques del registre arqueològic: fitxes documentals, planimetria, rentat, tria i classificació de materials mobles. Integra igualment les tasques derivades del sistema de mostratge, rentat de terres per flotació o columna, tria i classificació de les mostres recuperades. Paral·lelament, s’impartiran altres classes teòriques relacionades amb la metodologia arqueològica i amb la problemàtica de la primera edat del ferro i el procés d’iberització en l’àrea ilergeta i el nord-est de la península Ibèrica, que complementaran la formació adquirida sobre el terreny.

Aquest curs s’adreça especialment a l’alumnat dels graus d’Història o d'Arqueologia, amb interès per conèixer la metodologia arqueològica pràctica de camp, complement essencial de les classes bàsicament teòriques impartides en les aules universitàries. Així mateix, el curs està obert a totes les persones interessades en l’arqueologia en general o en la problemàtica arqueològica de la primera edat del ferro i el sorgiment i desenvolupament de la cultura ibèrica. Tot i així, en cas que la demanda del curs sigui superior a les places ofertes, la selecció es farà en funció dels criteris establerts pel Grup d’Investigació Prehistòrica.

Coordinació: Natàlia Alonso (Departament d’Història de la UdL) Equip docent: Natàlia Alonso (UdL), Mònica Bouso (UdL), Ariadna Nieto (UdL), Miguel Tarongi (UdL), Georgina Prats (UdL), Alba Castellano (UdL), amb la col·laboració de Joan Carbonell (UB), Emili Junyent (GIP-UdL), Jordi Martínez (GIPUdL) i Andreu Moya (Iltirta Arqueologia s.l., GIP-UdL)

Durada: 130 hores lectives Espai: Jaciment arqueològic de l'oppidum de Gebut (Soses, Segrià)

Preu: matrícula gratuïta. El curs assumeix l’allotjament i manutenció de tots els participants

Places: 20

Més informació i enviament de butlletes:

arqueologia@historia.udl.cat

Cartell

Dípctic

Butlleta inscripció