49ème Colloque International de l’AFEAF

Crida a comunicacions/ Llamada a comunicaciones/ Appel à communications/ Call for papers

 Descarregar Pdf

Información en castellano más abajo/ Information en français ci-dessous/Information in English below

CAT

El tema del 49è col·loqui de l’AFEAF a Lleida s'inspira en el fet que el 2023 marca el 25è aniversari del col·loqui sobre "Els productes alimentaris d'origen vegetal a l'edat del Ferro a l'Europa occidental: de la producció al consum", que es va celebrar a Catalunya (Girona, 1998). Això ofereix una excel·lent oportunitat per organitzar una edició exposant els darrers avenços científics relacionats amb la recerca sobre l'economia alimentària de l'edat del Ferro a Europa (des d'un punt de vista més ampli que la producció agrícola). En aquest context, volem afavorir una retrospectiva de les noves dades i tècniques bioarqueològiques aplicades durant les dues últimes dècades a l'estudi de l'evolució dels sistemes de producció i consum en les societats de l'edat del Ferro a Europa. A més, la trobada permetrà fer balanç de les últimes recerques en curs en tots els àmbits de l'arqueologia de la producció alimentària i de la innovació tecnològica, tant en els establiments rurals de les valls interiors, de la muntanya o de la costa, com en les primeres aglomeracions urbanes.

Les propostes de comunicació, pòster o mini-pòster hauran de ser presentades al secretariat del col·loqui abans del 15 de setembre de 2024, amb les dades de contacte de l’autor/els autors, el títol i un resum de 2500 a 3000 caràcters (espais inclosos) per a les comunicacions orals, de 1500 caràcters per als pòsters i de 1000 caràcters per als mini-pòsters.

Dates i llocs

El col·loqui se celebrarà del 15 al 17 de maig de 2025 a Lleida (Catalunya, Espanya), a l'antic edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, al centre de la ciutat.

Crida a comunicacions CAT

ESP

El tema del 49º coloquio de la AFEAF en Lleida se inspira en el hecho de que 2023 marca el 25º aniversario del coloquio sobre "Los productos alimentarios de origen vegetal en la edad del Hierro en Europa occidental: de la producción al consumo", que se celebró en Cataluña (Gerona, 1998). Esto ofrece una excelente oportunidad para organizar una edición que exponga los últimos avances científicos relacionados con la investigación sobre la economía alimentaria de la edad del Hierro en Europa (desde una perspectiva más amplia que la producción agrícola). En este contexto, queremos favorecer una retrospectiva de los nuevos datos y técnicas bioarqueológicas aplicadas durante las dos últimas décadas al estudio de la evolución de los sistemas de producción y consumo en las sociedades de la edad del Hierro en Europa. Además, el encuentro permitirá hacer un balance de las últimas investigaciones en curso en todos los ámbitos de la arqueología de la producción alimentaria y de la innovación tecnológica, tanto en los asentamientos rurales de los valles interiores, de la montaña o de la costa, como en las primeras aglomeraciones urbanas.

Las propuestas de comunicación, póster o mini-póster deberán ser presentadas al secretariado del coloquio antes del 15 de septiembre de 2024, con los datos de contacto del autor/los autores, el título y un resumen de 2500 a 3000 caracteres (espacios incluidos) para las comunicaciones orales, de 1500 caracteres para los pósteres y de 1000 caracteres para los mini-pósteres.

Fechas y lugares

El coloquio se celebrará del 15 al 17 de mayo de 2025 en Lleida (Cataluña, España), en el antiguo edificio del Rectorado de la Universidad de Lleida, en el centro de la ciudad.

Llamada a comunicaciones ESP

FR

Le thème du 49e colloque de l’AFEAF à Lleida s'inspire du fait que 2023 marque le 25e anniversaire du colloque sur "Les produits alimentaires d'origine végétale à l'âge du Fer en Europe occidentale: de la production à la consommation", qui s'était tenu en Catalogne (Gérone, 1998). Cela offre une excellente occasion d'organiser une édition exposant les dernières avancées scientifiques liées à la recherche sur l’économie vivrière de l'âge du Fer en Europe (d’un point de vue plus large que la production agricole). Dans ce contexte, nous voulons favoriser une rétrospective des nouvelles données et techniques bioarchéologiques appliquées au cours des deux dernières décennies à l’étude de l'évolution des systèmes de production et de consommation dans les sociétés de l'âge du Fer en Europe. De plus, la rencontre permettra de faire le point sur les dernières recherches en cours dans tous les domaines de l’archéologie de la production vivrière et de l'innovation technologique, tant dans les établissements ruraux des vallées intérieures, de la montagne ou de la côte, que dans les premières agglomérations urbaines.

Les propositions de communication, de poster ou de mini-poster devront être soumises au secrétariat du colloque avant la date du 15 septembre 2024, avec les coordonnées de l’auteur/des auteurs, le titre et un résumé de 2500 à 3000 signes (espaces compris) pour les communications orales, de 1500 signes pour les posters et 1000 signes pour les mini-posters.

Dates et lieux 

Le colloque se tiendra du 15 au 17 mai 2025 à Lleida (Catalogne, Spain), dans l'ancien bâtiment du Rectorat de l’Université de Lleida, au centre-ville. 

Contact: afeaf.lleida2025@gmail.com     

Appel à communications FR

ENG

The theme of the 49th AFEAF congress to be held in Lleida is motivated by the fact that 2023 marks the 25th anniversary of the congress on "Food products of plant origin in the Iron Age in Western Europe: from production to consumption", which took place in Catalonia (Girona, 1998). This offers an excellent opportunity to organise an edition presenting the latest scientific developments related to research on the Iron Age food economy in Europe (from a broader perspective than agricultural production). In this context, we want to promote a review of the new bioarchaeological data and techniques applied during the last two decades to the study of the evolution of production and consumption systems in Iron Age societies in Europe. The meeting will also provide an opportunity to review the latest research in progress in all areas of the archaeology of food production and technological innovation, whether in rural establishments in inland valleys, in the mountains or on the coast, or in the first urban agglomerations.

Proposals for papers, posters or mini-posters must be sent to the congress secretariat before 15 September 2024, with the author(s) details, the title and an abstract of 2500 to 3000 characters for oral communications, 1500 characters for posters and 1000 characters for mini-posters.

Dates and location

The congress will take place from 15 to 17 May 2025 in Lleida (Catalonia), in the Old Rectorate building of the University of Lleida, in the city centre 

Contact: afeaf.lleida2025@gmail.com   

Call for papers ENG 

 

   Darrera modificació: